"Diegon displays, zeer veelzijdig en flexibel"

Als iedere beweging telt

Diegon

Diegon biedt de oplossing voor het vervangen van Petherick encoders

/mysite/modules/SFIL0100/view.php?fil_Id=78 Voor veel encoders die Petherick uitgangssingalen leveren is vandaag de dag geen vervanging meer leverbaar. Aangezien moderne encoders niet meer werken met een Petherick signaal lijkt het al snel noodzakelijk om het complete systeem te vervangen of ingrijpend te moderniseren. DIEGON heeft echter een eenvoudigere, snellere en economischere oplossing. De Diegon AP80 display controller biedt de mogelijkheid om encodersignalen om te zetten en BCD, Petherick of Gray uitgangssignalen te leveren.

Het systeem werkt in feite vrij eenvoudig. De oude encoder wordt vervangen door een SSI encoder met een flens. Meestal wordt hiervoor een multiturn encoder gebruikt, in sommige gevallen is dit een singleturn encoder. Deze encoder wordt vervolgens met een kabel aangesloten op de AP80. De AP80 van Diegon leest de positie van de encoder en converteert deze naar een Torwegge Petherick/Gray uitgangssignaal.  Dit signaal stuurt de AP80 vervolgens naar de PLC.

Zowel de encoder en flens, de Diegon AP80 als de bekabeling kunnen geleverd worden door tsb-bescom, officieel distributeur van Diegon.